september 2018


Met vrienden een achtdaagse fietsvakantie achter de rug in Piemonte! Een heel mooie streek in Noord Italië met wijngaarden langs de bergen en hazelnoten in de dalen. Onze vrienden hadden vorig jaar kennis gemaakt met Aad en Esther, die deze fietsvakantie uitstekend hadden georganiseerd. Goede elektrische fietsen voorzien van een reserve accu, die we de laatste dag zelfs hebben gebruikt! De route die Aad en Esther hadden uitgezocht, voerden ons meestal heuvel op naar een klein pittoresk dorpje waarna dan van zelf een afdaling volgde. En zo ging dat de hele tijd door. Tevens hadden zij in de route-beschrijving tips opgenomen van leuke restaurants om iets te drinken en/of te eten. De dag eindigde in een leuk, klein hotel meestal voorzien van een zwembad (een keer zelfs een sauna) en een romantische kamer. Ook het diner was in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Tevens hebben we twee keer een wijnproeverij gehad en een aantal flessen Barbera’s gekocht waar we nu nog van genieten. Al met al was onze vakantie fantastisch, dankzij de tips van Aad en Esther. Bedankt Aad en Esther voor deze mooie ervaring.


Annelies en Jos

juni 2018 

Al vele jaren brengen we onze zomervakantie door in het prachtige Italië. Dit jaar viel ons oog op een Ebike vakantie in Piemonte. Daar kregen we wel zin in. We hebben geboekt en daar geen moment spijt van gehad. Wat een heerlijke ontspannen vakantie. Het begint al met het boeken. Zonder problemen wordt  de aanbieding aangepast aan je persoonlijke wensen. De lengtematen worden doorgegeven zodat de fiets bij je past. Met een gerust hart vertrek je naar Acqui Terme, waar je wordt opgewacht door Aad. Hij zorgt voor 2 degelijke E-bikes en neemt alle tijd voor de uitleg over de fiets en de routes die door hem zijn uitgestippeld. De eerste dag blijf je nog een beetje in de omgeving om te wennen aan de fiets en het Italiaanse verkeer. Dag  2 en de daarop volgende dagen rij je via rustige wegen door Le Langhe een heuvelrijke streek die een beetje doet denken aan Toscane. In een streek met zoveel wijngaarden mag een bezoekje aan een wijnboerderij niet ontbreken. Ook dat zit bij de boeking inbegrepen. De overnachtingen zijn geboekt in kleinschalige accommodaties met hartelijke ontvangst. Onderweg heb je alle tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en kun je stoppen voor een cappuccino  in verlaten dorpjes waar het lijkt alsof de tijd is stil blijven staan. De E-bikes zorgen ervoor dat je moeiteloos de heuvels kunt beklimmen. Geen zorgen over onvoldoende actieradius; in een reserve-accu is voorzien. Aad, de sympathieke fietsverhuurder had het sowieso prima verzorgd en was zeer hulpvaardig. We kijken terug op een geweldige belevenis en hebben ervaren hoe heerlijk het is om op zo’n actieve manier vakantie te vieren. Het was echt genieten. Enthousiast als we waren mochten we ook nog onze medewerking verlenen aan een promotiefilmpje over de E-bike en de Vespa-verhuur van Aad.

Peter en Marjo


augustus 2018 

De 5 daagse fietsvakantie is ons goed bevallen. Piemonte is een prachtig gebied om te fietsen. De E Bike is van uitstekende kwaliteit en je komt overal boven.
De reserve batterij ook heel prettig. De hotels, uitleg en begeleiding van Aad heel goed. Neem wel altijd een E Bike want de hellingen zijn soms pittig. Wij kijken terug op een mooie ervaring.

Yolande/Edmond

mei 2018

Wat ons betreft is Piemonte één van de mooiste streken van Italië. Al een paar keer waren we hier en bezochten we de mooie stadjes en dorpen met de auto. In 2016 leerden we Aad kennen tijdens de ebike tour rondom Acqui Terme (ook een aanrader!). Op basis van die geslaagde middag besloten we de ebike vakantie te boeken.

Vooraf twijfelden we nog of een hele week fietsen niet te lang zou zijn, maar dat was zeker niet zo. De routes leiden je door verschillende landschappen en ook de accommodaties zijn divers. Daardoor gaat het absoluut niet vervelen en hebben we zelfs op de rustdag de fiets gepakt!

Onze verwachtingen zijn alleen maar overtroffen en we hebben een geweldige week gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld: de accommodaties, de bagage, de fietsen en de routes (inclusief tips voor eten en drinken). We hebben volop kunnen genieten van al het moois én lekkers wat Piemonte heeft (adembenemende uitzichten, heerlijke geuren, vriendelijke Italianen, lekker eten en goede wijnen).

Met de ebikes is het fietsen, zelfs voor een ongeoefende fietser, heel goed te doen. De fietsen zijn prima onderhouden en als er toch iets is, wordt dat heel snel en netjes opgelost. Ook vonden wij het heel fijn dat je met de fietsen makkelijk alle dorpjes kon bekijken zonder te zoeken naar een parkeerplek. Je kan gewoon fietsen tot aan de ijssalon. Of even afstappen bij een gezellige koffiebar langs de route.

Je merkt aan alles dat Aad en Esther je een mooie ervaring willen geven. Ze geven graag tips en denken met je mee. Een extra wijnproeverij? De bagage misschien wat eerder omdat het een kortere route is? Alles werd geregeld. Wij hebben deze week zorgeloos genoten en Piemonte écht ervaren!

Barbaret en Ronald

2018

Al surfend over het internet, op zoek naar een actieve maar niet al te inspannende vakantie, kwam ik op een toer per E-bike door Piemonte. Omdat ik aan het herstellen was van een operatie met een flink litteken in mijn been, moest ik een beetje uitkijken met mezelf fysiek te veel te belasten. Daarentegen zijn wij ook niet mensen die dagen achtereen op een strand willen liggen bakken. De begeleidende tekst was daarom meer dan verleidelijk. “Geschikt voor iemand met weinig conditie, prachtige landschappen, verblijf in viersterren hotels, slow-food, lekker eten, de truffel, pittoreske dorpjes”. Kortom: een trip die dit jaar op mijn drieënzestigjarige lijf geschreven was. De boeking was meer dan snel gemaakt en een paar dagen later nam Aad van Opstal, de verzinner en meer dan sympathieke organisator van deze reis telefonisch contact op om even een paar kleine dingetjes goed af te stemmen. Eind juli 2018 bereikten we na een tussenstop en overnachting in Zwitserland vroeg in de middag het startpunt van onze reis in Acqui Terme. De eigenlijke reis startte de volgende morgen met een persoonlijke uitleg van het E-biken door Aad. Hij liet ons pas gaan nadat hij zag dat we de instructies goed in de praktijk hadden gebracht.

En wat we beleefd hebben? Een korte impressie, die verre van volledig is:

Piemonte is een weelderig, bijna wulps landschap waar het heerlijk toeven is. Glooiende heuvels met zonovergoten wijngaarden, rijke akkers met mais en hazelnootstruiken en daartussen pittoreske Italiaanse dorpjes, waarbij je vooral, wanneer je zo’n dorpje passeert, even van de route af moet, om bijvoorbeeld rond het middaguur op zo’n knus pleintje tussen de Italianen op een terrasje van een salade met een goed glas te genieten of simpelweg even een heerlijke espresso of cappuccino te scoren. Of, voor liefhebbers zoals wij, het monumentaal erfgoed te bewonderen. Want ook hier hebben her en der de Romeinen, en de architecten en kunstenaars van de Renaissance toegeslagen.

Vooral ’s avonds hebben we genoten van de culinaire rijkdom die Piemonte te bieden heeft. Prachtige maaltijden, met overheerlijke wijnen, waarbij voor mij het diner in Alba met een gang met truffel in het restaurant Enosfizioteca Conterosso een van de hoogtepunten was. Voor Italiaanse begrippen kost zo’n gang een rib uit je lijf, maar dan heb je ook wat.

En voor wat betreft de route? Met een goede en nauwkeurige beschrijving hebben we alle etappes van gemiddeld zo’n 50 km met de twee spreekwoordelijke vingers in de neus afgelegd. Het is zo relaxed hellinkjes van 12% flierefluitend op te peddelen. We konden het dan vaak ook niet laten om bij het passeren van puffende en steunende sportievelingen die (in een fancy tricotjes die opvallend vaak versierd waren met een internetadres dat eindigt op .nl) stumpend de hellingen dachten te kunnen bedwingen, vriendelijk “goede morgen” te wensen.

Eenmaal boven is het de moeite waard even af te stappen en te genieten van de prachtige vergezichten alvorens je in de afzink te storten. Daarbij bereikte ik, als liefhebber, soms snelheden van over de 50 km per uur. Daarbij moet je natuurlijk niet de veiligheid uit het oog verliezen.

Want hier en daar was de weg toch onderhevig aan achterstallig onderhoud en in sommige bochten liggen kiezeltjes of zelfs een laagje zand. Pompend remmen is een prima manier om de vaart binnen acceptabele grenzen te houden. Mijn vrouw deed het wat rustiger aan, maar die fietste mij bergop weer kwijt. De oorzaak zal zijn dat zij vijf jaar jonger is en ik 15 kg meer lijf mee moet meenemen.

Al met al was het een uitmuntend georganiseerde trip waar we, buiten de inspanning op de fiets, door de reisorganisatie volledig ontzorgd zijn. Ook door de goede hotels die voor ons geboekt waren.

Nog een paar tips:

  • Stop een lange broek en shirt met lange mouwen in je fietstas. Als je onverhoopt ondanks factor 50 toch voelt dat de zon te heet wordt, wissel je langs de weg even van kleding. Niets zo naar om met verbrande armen of benen de vakantie door te komen.

  • Wij kozen er ook voor om elke dag vroeg te vertrekken, zodat we voor het heetst van de dag het einde van de etappe bereikten.

  • Neem je smartphone mee. Als je even twijfelt waar je bent (is ons twee maal overkomen) kunnen je even checken of je goed zit.

Mocht je besluiten deze reis te boeken? Enjoy! En doe het vooral op je eigen manier.

Gerlof en Louise

2018

De wind en zon op je huid, het gefluit van vogels en geblaf van honden, de druivenhellingen, hazelnootboomgaarden, de verlaten of levendige dorpjes, de verrukkelijke lunch met wijn onderweg: een fietsvakantie door Piëmonte is een feest voor je zintuigen.

Een stadsfietser en een geoefend wielrenner samen op fietsvakantie, als dat maar goed gaat… Met de fietsen van Aad en Esther was het mogelijk. Fred op de mountainbike, Edith op de e-bike, geen heuvel was ons te hoog. De vraag naar een mountainbike zonder ondersteuning had Aad nog niet eerder gehad, maar hij had voor Fred een prima fiets geregeld. Het was fijn te ervaren dat we met een totaal andere fietsachtergrond dezelfde beleving konden hebben. Zonder tijdsdruk, hier en daar stoppend om een dorpje te verkennen, te eten of een foto te maken, reden we de route van die dag, waarna onze bagage na aankomst alweer op ons stond te wachten.

Let wel: fietsen zonder ondersteuning vergt een zeer goede conditie en een liefde voor klimmen. En de e-biker fluitend en zonder transpiratie naar boven? Dat kan heel goed op de sterke fietsen van Aad en Esther, maar iets meer inspanning leveren door de ondersteuning klein te houden voor wie nog een sportervaring wil hebben, is ook mogelijk.

Wij hebben de persoonlijke aanpak van Aad en Esther als zeer prettig ervaren. Je hebt niet te maken met een groot bedrijf op afstand in Nederland, maar mensen ter plekke die niets liever willen dan een geslaagde trip voor jou. Bij aankomst kregen we een zeer uitgebreide instructie over de e-bike, routekaartjes en tips voor onderweg. Ook tussendoor zijn ze altijd te bereiken, mocht er iets met de fietsen of onderkomens zijn. Die onderkomens zijn elke keer weer een aangename verrassing en heel divers van aard, qua ligging en sfeer. Het comfort was echter overal fijn.

Wij vonden het in beweging zijn, de weidse landschappen, aardige Italianen, de rust, het slow food-eten en de wereldberoemde wijnen een tóp combinatie.

Fred en Edith

2018

Via via zijn wij in aanraking gekomen met dit E-bike concept. We hebben gekozen voor de 8 daagse E-bike vakantie. En wat een heerlijke manier om Piemonte te verkennen. We gaan natuurlijk niet teveel verklappen want dat zou zonde zijn. Het begint bij een flexibele Aad en Esther die op de achtergrond zorgen voor de bagage, een tussen check van de fietsen doen en voorstellen het programma te wijzigen bij slecht weer. Ook slapen doe je op verschillende plekken en elk onderkomen heeft zijn eigen charme. Bij de een is dat de rust en het uitzicht en bij de andere de locatie, waardoor je zo in het centrum van bijvoorbeeld Alba of Acqui Terme zit. Elke ochtend een heerlijk ontbijtje en de fietsen weer opzadelen voor de volgende tocht. Elke tocht is weer anders met hier en daar wat aanbevelingen van de organisator waardoor je op leuke plekjes een tussenstop kan hebben. Uiteraard zijn we wel eens ergens anders terecht gekomen maar dat is alleen maar prima. Ook een wijnproeverij ontbrak natuurlijk niet tijdens deze dagen, heel erg leuk om in zo’n familie bedrijf een kijkje in de kelder te mogen nemen en wat bijzondere wijnen te proeven. Zo terugkijkend hebben we enorm veel gezien en geroken en geproefd van dit Italiaanse Piemonte en het smaakt naar meer hoor. Wat ons opgevallen is dat er in deze streek nog weinig massatoerisme is, we hebben geen souvenir winkeltjes gezien. We hebben genoten van de rust, het weer en die omgeving, dit gaan we absoluut nog een keer doen!

Zelf heb ik een fietsbroek met zeem gedragen, maar dat is persoonlijk, niet iedereen heeft dat nodig. Poncho’s zitten in de fietstas. In die fietstas kan je je handtas, fles water en wat zonnebrand met gemak kwijt. De fietsen zijn kilometervreters waarmee je met gemak elke steile helling opkomt.

Dank aan Aad en Esther!

Augustus/september 2017

Een E-bike pareltje in Piemonte!

Soms heb je geluk. Herken je dat? We zochten een andere manier om vakantie te beleven en kwamen terecht op een 8-daagse E-bike vakantie in Piemonte. We dachten te laat te zijn met boeken, maar het kon met een kleine aanpassing toch geregeld worden. Dat op zich laat al een bereidwillige organisator zien en geeft direct een gevoel van vertrouwen.

Tijdens de rondreis komen al je zintuigen aan bod. Gedurende het fietsen voel je de zon en de wind op je huid. Na een dag voel je je helemaal vertrouwd met de E-bike. Zo’n fiets maakt het mogelijk voor ons 57-jarigen om een prachtig berggebied te doorkruisen en er volop van te genieten. Als je zo buiten bent dan ruik je ook van alles. Dat varieert van druivenoogst in een kar tot café Americano op een terras. Laten we ook vooral het eten en de gevulde glazen wijn niet vergeten.  Wijn en eten werden volop geproefd. Heerlijk was dat. Het fietsen houdt het gelukkig in balans. Waar het gaat om horen, denken we meteen aan de druivenplukkers die volop bezig waren met oogsten, het knisperen van steentjes onder de banden en het suizen van de wind in mooie afdalingen. Niet te vergeten dat Italiaanse families zich aan het diner ook goed laten zien en horen; hetgeen een boeiend schouwspel oplevert.  Wat zien betreft raken we niet uitgesproken. Aan de vele prachtige uitzichten komt geen einde. Het zijn zoekplaatjes. Neem de tijd en je ziet steeds meer.

Het concept is dat je van A naar B fiets op basis van een goed beschreven route. Wat je daar tussendoor doet is helemaal aan jezelf. We reden regelmatig een dorpje in en dan maak je leuke dingen mee. Bijvoorbeeld een trotse opa die zijn kleinkind voor het eerst komt laten zien. Of we gingen ergens op een pleintje zitten en dan liep een Italiaan gauw naar binnen om te zeggen dat wij er zaten. Of twee oudere Italiaanse wielrenners die ons zaten te stangen omdat zij geen moto in de fiets hadden. Knap hoor. Overigens nooit vergeten voldoende water mee te nemen.

Slapen doe je op verschillende plaatsen. Ga ze niet vergelijken, maar stel je vooral open voor de mensen die er wonen. Geen moeite was ze te veel, ze proberen het je echt naar de zin te maken. Humor hebben ze ook en dat is leuk. Voor we het wisten was onze vakantie al weer voorbij. Dat vonden we erg jammer, maar het is ook een teken dat je het goed hebt gehad. Wij kunnen deze vakantie alleen maar aanraden. Vooral de vrijheid binnen het concept was voor ons perfect. Goddank geen overgeorganiseerde vakantie, maar een vakantie waar je echt in contact komt met de Italianen die er wonen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat we genoten hebben van de vrijheid, de mensen, de prachtige natuur, de verblijven en bovenal het fietsen.

Met vriendelijke groeten

Yvonne en Bennie.

Augustus 2017

In een geweldig mooie omgeving, Piedmonte, hebben we genoten van een prachtige ebike-vakantie. We hebben de streek kunnen verkennen en leren kennen door deze met ebikes te doorkruisen.  Het heuvelachtige karakter van de omgeving is met deze fietsen uitstekend te doen.  Mooie beklimmingen en afdalingen maken het een onvergetelijke ervaring.  De vele vergezichten met wijngaarden en hazelnootboomgaarden zijn erg typerend.

De prima organisatie door Aad, zijn goede keuze van hotels, zijn prima fietsen en bovenal zijn ondersteuning en bereikbaarheid tijdens onze vakantie, hebben er aan bijgedragen dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad.

Kortom een aanrader voor iedereen die dit gebied op een ontspannen en verzorgde wijze willen leren kennen.

 Maria, Sonja, Ton en Frans


Augustus 2017

Op de fietsbeurs in Utrecht kwamen we enkele maanden geleden op één van de vele standjes toevallig in contact met Aad van Opstal. Terug thuis en na nog eens alle opties te hebben overlopen, werd al vrij snel en unaniem een consensus bereikt : het zou Piëmonte worden, via de sympathieke Aad die onmiddellijk ons vertrouwen had gewonnen.

En zoals nu is gebleken : een absoluut schot in de roos. Piëmonte kan zonder meer de vergelijking met de meer bekende regio's van Toscane en Umbrië doorstaan. Een golvend landschap met ongeziene vergezichten, met telkens weer idyllische en pittoreske dorpjes, met ontelbare kerkjes en uitkijktorens en eindeloos uitgestrekte wijngaarden. Het loont bovendien zeker de moeite om zo veel als mogelijk kort van het traject af te wijken om de nabij liggende dorpjes te verkennen. Met uitzondering van de verbindingstrajecten om iets grotere stadjes als Aqui Terme, Alba en Canelli te bereiken en/of te verlaten, lopen de trajecten bovendien grotendeels over autoluwe, landelijke wegen.

Hoewel de trajecten als "pittig" kunnen worden omschreven met hellingen die soms tot 8 km lang zijn met hier en daar (zeer) steile stijgingspercentages en ondanks een temperatuur die dagelijks vlot de 30° overschreed, bleef de fysieke inspanning al bij al toch vrij beperkt door de uitstekende, krachtige e-bikes. Wie echt geen inspanning kan (of wil) doen, geraakt toch overal aan een gezapig tempo boven.

Als "bourgondisch" ingestelde Belgen, hebben we bovendien maximaal geprofiteerd en genoten van de vele culinaire Piëmontese hoogstandjes. Voor wie 's middags iets onderweg wil eten, is het hier en daar wat zoeken, maar met de hulp van de lokale bevolking vind je soms "verborgen schatten".

Enkele "hoogtepunten" die we jullie niet willen onthouden : het restaurantje Belvédère (terras met fantastisch panoramisch zicht) in Alice Bel Colle, het centrum van Aqui Terme, de serene begraafplaats bovenaan in Cassinasco, Castelletto D'Erro met zijn toren, het centrum van Alba, de historische dorpjes Neive en La Morra, wijnstadje Barolo met zijn kasteel, Roccaverano en het uitzicht (Belvédère) bovenaan in Verduno. Maar het absolute summum is zonder twijfel het verblijf (02 nachten) in de agriturismo la Torricella in Monforte d'Alba. De toplocatie met ongelofelijk uitzicht, gecombineerd met lekker eten, prima wijn (incl wijnproeverij) en een flamboyante gastheer Francesco maken dit verblijf tot een magisch en onvergetelijk gebeuren. Wie het fietsen niet kan laten, kan op de rustdag trouwens nog enkele leuke dorpjes in de omgeving aandoen.

En "last but not least" is er organisator Aad, die niet alleen bij aankomst zorgde voor een goede ontvangst en uitleg, maar bovendien permanent bereikbaar was voor eventuele problemen met fiets of parcours. Op de organisatie valt helemaal niets aan te merken.

Samengevat : we zijn een geweldige ervaring rijker, ontdekten een fantastische regio en hebben er ontzettend van genoten !!!

Stefie, Geert, Anneke en Patrick uit Aarschot, België


juli 2017
Wat een geweldige week was dit in Piemonte op perfecte Uphill ebikes. Met twee vingers in de neus reden we de meest steile klimmetjes op, behalve de allerlaatste, maar die hoorde eigenlijk ook niet bij de route. Alles is door Go2Piemonte tot in de puntjes geregeld: van de fietsen, de routes, de ****hotels en de Agriturismo's. Leuke plekjes gevonden, genoten van fantastische uitzichten en heerlijk eten. Voldaan 's middags aankomen op de plaats van bestemming en de tassen staan al op je te wachten, wat wil je nog meer? Misschien alleen die duik in het zwembad? Maar zelfs dat was mogelijk.

Wij zeggen, een aanrader van de bovenste klasse!

Corine en Herma  
juli 2017
Werkelijk een prachtige vakantie gehad! Piemonte op zijn mooist. Afwisselende routes, via de beroemde wijnvelden van Barolo ,door prachtige bossen. Op de ebike zijn zelfs pittige heuvels geen probleem, we keken onze ogen uit ! S'avonds verwend worden in mooie accommodaties , en het eten......heerlijk ! Alles top geregeld nergens omkijken naar gehad, La vita e bella !!!


Els en Annemieke

juni 2017:

We hebben een fantastische 8-daagse Ebike-tour gemaakt door Piemonte. Dat begon al met een leuke ontvangst door Aad in ons 1e hotel in Acqui Terme, waarbij we een uitstekende uitleg kregen over de Ebikes en direct een proefrondje konden rijden.
De dagelijkse routebeschrijving was glashelder en makkelijk te lezen tijdens het fietsen.
De hotels waren allemaal heerlijk, prachtig gelegen in de natuur. Het hotel in Alba lag vlakbij het centrum van de stad, voor de afwisseling prima.
De fietsroutes voerden ons langs een heel mooi wijnlandschap, dat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoederenlijst staat. Fietspaden zijn er niet, maar de uitgezette routes waren rustig en voerden langs schilderachtige, verstilde dorpjes op heuvels, die we allemaal bekeken.
De Ebikes fietsen super, probleemloos werd elke heuvel beslecht. Het dagelijkse opladen van de batterijen ging heel gemakkelijk.
Bij aankomst in de hotels stond de bagage altijd op ons te wachten.
Kortom, we hebben een fantastische week gehad door een hele goede organisatie.
Een echte aanrader!!

Henk en Marion